Powered By Blogger

marți, 18 martie 2008

TRUBADURII PRIMĂVERII


Luna Martie, este luna în care renaşte tot ceea ce este frumos pe lume. Renaşte natura, florile de asemenea renasc sau înfloresc şi ele, totul renaşte, revine la viaţă.
Este luna în care ne amintim de flori, de iubire, şi de ce nu, este luna în care de cel puţin 2 ori ne amintim de persoana dragă, şi totodată îi spunem cat de mult înseamnă pentru noi.
Primul trubadur al dragostei este născut parcă să ne cânte şi să ne încânte pentru o ETERNITATE, ne aduce mereu DE LA O MELODIE LA ALTA, trăiri şi sentimente durabile, uneori veşnice, lăsând de fiecare dată SĂ - NVINGĂ DRAGOSTEA (GEORGE NICOLESCU – 12 MARTIE 1950 - PLOIEŞTI).
Despre următoarea cântăreaţă cred ca aş putea scrie o carte, atât eu cât şi cei cărora cu răbdarea calmul şi tenacitatea caracteristice le-a îndrumat paşii pe drumul greu al muzicii. Un om sesibil, delicat, iubind muzica, iubind versul, dar şi arta de a îndruma paşii tinerilor debutanţi la început de drum într-un cuvânt o artistă adevărată, nu uită să dăruiască celor din jurul său un zambet, o vorbă bună, un sfat, alături de O RAZĂ DE SOARE alături de câte un trandafir (VIORELA FILIP 15 MARTIE – TUZLA).
Un artist prin excelenţă: cântăreţ, compozitor şi pianist, un adevărat talent care încearcă şi spre norocul reuşeşte să demonstrezeadevărata muzică nu moare niciodată (HORIA MOCULESCU – 18 MARTIE 1937- RÂMNICU VÂLCEA).
Textieră şi interpretă, următoarea trubadură a fost lideră unei trupe de la începutul aniilor 80 cunoscută sub denumirea de TRIO EXPRES. Talentată, dornică de a dărui tuturor CHEIA DRAGOSTEI şi O IUBIRE PESTE VEACURI, iubeşte viaţa, soarele, oamenii, într-un cuvânt, tot ceea ce o înconjoară, spund că întotdeauna VIAŢA E UN CÂNTEC, pentru CEI CE IUBESC (CARMEN MUREŞAN – 25 MARTIE 1953- BISTRIŢA).
Un artist complex: cântăreţ, lider al unei formaţii care de peste 20 de ani nu renunţă la ideea de a fi printre cei mai buni; prezentator de emisiuni, un romantic incurabil care ne împarte în FIECARE CLIPĂ câte ceva nou din TAINA sa, aceea de a bucura sufletele oamenilor, a celor cărora l-au ajutat şi susţinut pe acest greu drum ducându-l ASECENSORUL muzical, devenind astfel voci din muzica românească (DAN BITMAN- 29 MARTIE 1962 BUCUREŞTI).
AM VRUT SĂ FIU ARTISTĂ- ne confensează una dintre cele mai bune voci ale muzicii uşoare a anilor 70 - a vrut să fie artistă şi a reuşit. Şi la noi în ţară, dar şi în străinătate. La noi, într-o perioadă în care a fi artist însemna un lucru destul de greu, a făcut parte dintr-un trio formidabil alături de alţi 2 artişti la fel de valoroşi ca ea, MARIUS ŢEICU şi MIHAI CONSTANTINESCU. Aflată în plină ascensiune în ţară, se hotărăşte în 1985 să se stabilească în Danemarca, împreună cu cel care îi va deveni şi soţ, MIRCEA ROMCESCU (OLIMPIA PANCIU - 30 MARTIE 1953).
O artistă care a ştiut întotdeuna să menţină RITMUL TINEREŢII în muzica romanească de valoare, poartă cu ea întotdeuna PUTEREA DRAGOSTEI, faţă de oameni si faţă de muzică, aducându-ne mereu minunatul farmec al mării şi îndrumându-ne totodată să cantăm de dragoste.
Trubaduri care ne aduc de fiecare data primavară în suflet, în gând şi în inimă, cărora la randul nostru le spunem din tot sufletul LA MULŢI ANI CU SĂNATATE ŞI SĂ AIBĂ ÎN VIAŢĂ DE TOATE.
(articol publicat în Revista VIP Anul XVII, nr 12 (797), 17 - 23 Martie 2008, pag. 27)

Niciun comentariu: